Nemokamas pristatymas nuo 30 €

close
Ieškoti pagal:
Gyvenimui su cinkeliu 3-as epizodas
2024-03-06 Home , Youtube
Gyvenimui su cinkeliu 3-as epizodas

Gyvensenos medicinos specialistė Vaiva Lukošienė su alergija ir maisto netoleravimu susidūrė iš labai arti ir gerai žino, ką tai reiškia. Tiek ji pati, tiek jos šeimos nariai yra su tuo susidūrę, todėl moteris praėjo nemenkus išbandymus, kol suprato, kaip su tuo gyventi. Netrukus ji ėmė daug studijuoti apie tai ir dabar savo profesionaliomis žiniomis dalijasi su visais, kam reikalinga pagalba. Vaiva sako, kad alergijos gali būti kelių rūšių – vienos jų yra įgimtos, kai kūdikis jau gimsta su tam tikromis alergijomis, o kitos būna įgytos gyvenimo metu. Vaivos teigimu, su alergijos diagnoze tikrai galima gyventi, tačiau reikia žinoti, nuo ko pradėti, kokių pokyčių imtis. Ji įsitikinusi, kad daugelis žmonių mielai norėtų išgerti stebuklingą piliulę ir pamiršti alergiją, tačiau alergija, Vaivos Lukošienės teigimu, nėra gydoma vaistais – čia svarbiausia yra teisingas gyvenimo būdas ir tam tikri pokyčiai mityboje bei įpročiuose, kuriuos privalu keisti, sužinojus diagnozę. Laidoje „Gyvenimui su cinkeliu“ ji taip pat pasisakė ir apie tai, kad neva anksčiau nebuvo tiek daug alergijos diagnozių: „Tikrai buvo daug, tik ne tiek buvo diagnozuojama. Anksčiau užtekdavo pasakyti, kad vaiko skruostai raudoni, oda sausa ir viskas, o dabar mes žinome, kad po šiais požymiai slypi diagnozės, kurias galima gydyti.“ Taip pat pokalbio metu Vaiva prakalbo ir apie celiakiją – autoimuninę žarnyno ligą, kai imunitetas kovoja su pačiomis organizmo ląstelėmis ir save naikina. Vienintelis veiksnys – glitimas (kviečiai, rugiai, miežiai ir kt.). Jei visi šie produktai yra padaryti iš kitų miltų, tada viskas gerai, tačiau čia svarbiausia laikytis tinkamo režimo. Apie tai, kaip gyventi su alergijos arba celiakijos diagnozėmis, kviečiame žiūrėti jau dabar.

Susiję straipsniai

Gyvenimui su cinkeliu 8-as epizodas

Gyvenimui su cinkeliu 8-as epizodas

Tinklalaidėje „Gyvenimui su cinkeliu“ bėgikas Aleksandras Sorokinas su Timūru Augucevičiumi papasakojo, ką reiškia ilgų distancijų bėgimas. Kas slypi po pergale ir ką asmeniškai sportininkui duoda toks bėgimas?

Gyvenimui su cinkeliu 7-as epizodas

Gyvenimui su cinkeliu 7-as epizodas

Biomedicinos mokslų daktarė, mitybos specialistė ir konsultantė Sandrija Čapkauskienė tinklalaidėje „Gyvenimui su cinkeliu“ pasakoja, kiek pasaulyje yra dietų. Pasirodo, populiarioji keto dieta buvo sukurta su tikslu vaikams, sergantiems epilepsija, todėl dietistė įsitikinusi, kad šiukštu negalima savivaliauti renkantis dietas.

Gyvenimui su cinkeliu 6-as epizodas

Gyvenimui su cinkeliu 6-as epizodas

Tinklalaidės epizode – pokalbis su onkoginekologe Diana Žilovič, kuri atvirai papasakojo apie tai, kaip moteris turi prižiūrėti savo organizmą, kad išvengtų rimtų ligų ir net vėžio.

Comments

Log in or register to post comments